cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

IVE rewriting issue when opening an office doc stored in a document library

SOLVED
Dominik_
Occasional Contributor

IVE rewriting issue when opening an office doc stored in a document library

Hi Guys,

I expericene a rewriting problem with an SA 2000 and a sharepoint website. I operate an internal sharepoint server (WSS 3.0) and use our SA 2000 (with IVE OS 6.3 R1) to publish it. I created a web resource profile of type Microsoft sharepoint. I filled out the necessary fields (Base URL, SSO, etc.) and created the book mark.

When I try to access the bookmark, the sharepoint site is displayed fine. But, if I try to open a word document stored in a sharepoint document library word opens and displays the IVE sign in page instead of the document.

I used HTTP analyzer V3 to track what URL Word tries to open. To cut a long story short: Word uses an URL that misses the DanaInfo part.

LetÕs say the internal address of the sharepoint web site would be http://sharepoint, that I created a document library lib1, and I stored a word document called test1.doc in it. Then the internal URL of the word document would be:

http://sharepoint/lib1/test1.doc

Say that the IVE is reachable through https://ive1. The correct link to reach the word document would be https://ive1/lib1/,DanaInfo=sharepoint+test1.doc

Instead Word tries to open https://ive1/lib1/test.doc. The IVE responses with an HTTP 302 and a redirect URL to https://ive1/dana-na/auth/welcome.cgi what is exactly the login page that Word opens and displays instead of my doc.

Has anyone of you expericend the same problem?

Kind regards,

Dominik

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Dominik_
Occasional Contributor

Re: IVE rewriting issue when opening an office doc stored in a document library

I solved the issue myself. KB11282 (http://kb.pulsesecure.net/KB11282) pointed me in the right direction. Although both DLLs were registered correctly, putting the public URL into the Trusted Site zone in Internet Explorer (as offered in KB 931509 http://support.microsoft.com/kb/931509/en-us/) solved the issue.

Anyway an interessting issue. Maybe someone of you can provide a more detailed background about what is happening.

Regards,

Dominik

View solution in original post

1 REPLY 1
Dominik_
Occasional Contributor

Re: IVE rewriting issue when opening an office doc stored in a document library

I solved the issue myself. KB11282 (http://kb.pulsesecure.net/KB11282) pointed me in the right direction. Although both DLLs were registered correctly, putting the public URL into the Trusted Site zone in Internet Explorer (as offered in KB 931509 http://support.microsoft.com/kb/931509/en-us/) solved the issue.

Anyway an interessting issue. Maybe someone of you can provide a more detailed background about what is happening.

Regards,

Dominik

View solution in original post