cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Junos Pulse on Win7-Ultimate problems connecting to SA2500

SOLVED
stefherb_
New Contributor

Junos Pulse on Win7-Ultimate problems connecting to SA2500

Hi all,

I have a new SA2500 setup, I cannot connect from Junos Pulse on my Win7 machine. I get the following error;

Error 1110: Unable to communicate with the server.

I don't think this is a network or access related issues as I can connect via Network Connect. I have also setup Pulse on my iPhone3GS and this works perfectly.

I did dig around on the SA2500 for logs that could explain why the Junos Pulse-Win7 machine cannot connect, I found the following;

Browser on host x.x.x.x is not supported for Host Checker or Cache Cleaner: User agent Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US) AppleWebKit/534.3 (KHTML, like Gecko) Chrome/6.0.472.63 Safari/534.3.

This seems odd as I have disabled host check both at the realm and role levels. Any help is appreciated.

-stef

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
stefherb_
New Contributor

Re: Junos Pulse on Win7-Ultimate problems connecting to SA2500

Thanks for the reply zanyterp.

I have found the issue to my problem and it was a simple one... a code upgrade. I upgraded the SA2500 to 7.x code and I can successfully connect via Junos Pulse from my WIn7 machine. I found this when reading in some of the SA documentation... pulse appears to be officially supported in 7.x code and I was running 6.x code. What was odd was that my iPhone 3GS had no issues connected via Junos Pulse when running the 6.x code.

For a installable VPN client option Pulse and SA appliance seems to work very well together so far.

View solution in original post

5 REPLIES 5
zanyterp_
Respected Contributor

Re: Junos Pulse on Win7-Ultimate problems connecting to SA2500

Does it work from the Pulse client rather than browser?
Do you have any user-agent strings restrictions enabled?
Does your policy trace show that you are mapping to the Pulse role successfully (or any unexpected Host Checker/Cache Cleaner items)?

Does it only happen when you connect from Chrome (which is not a supported browser)?

stefherb_
New Contributor

Re: Junos Pulse on Win7-Ultimate problems connecting to SA2500

Thanks for the reply zanyterp.

I have found the issue to my problem and it was a simple one... a code upgrade. I upgraded the SA2500 to 7.x code and I can successfully connect via Junos Pulse from my WIn7 machine. I found this when reading in some of the SA documentation... pulse appears to be officially supported in 7.x code and I was running 6.x code. What was odd was that my iPhone 3GS had no issues connected via Junos Pulse when running the 6.x code.

For a installable VPN client option Pulse and SA appliance seems to work very well together so far.

View solution in original post

zanyterp_
Respected Contributor

Re: Junos Pulse on Win7-Ultimate problems connecting to SA2500

Hi stefherb,

Glad to hear that resolved the issue.

You are correct that Pulse on iOS is supported on previous versions of the IVE; for Windows clients 7.0 is required.

CharlesHall_
New Contributor

Re: Junos Pulse on Win7-Ultimate problems connecting to SA2500

Glad I found this--important information for those still on 6.5 hoping to test the Junos Pulse Windows client!

I must have missed this in the release notes...

JintsFan_
Occasional Contributor

Re: Junos Pulse on Win7-Ultimate problems connecting to SA2500

Junos Pulse for iOS (iPhone/iPad) is just repackaged Network Connect, so it works with IVE 6.5 and later.

Junos Pulse for Windows uses it own protocol. It requires 7.0 or later.