cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

SSL VPN Disconnect problems with Outlook

Highlighted
New Contributor

SSL VPN Disconnect problems with Outlook

We have an SA2000 appliance. Trying to take full advantage of the Network Connect functionality. PC can successfully connect, access OWA, file shares and other resources. Pings take some time, but eventually start responding. They will continue to respond for 10-30 minutes and then just seemingly stop. The real issue is with Outlook. As soon as you try to connect with Outlook client the pings stop and the whole connection goes crazy. It never actually disconnects and sometimes 5 minutes or so later it will be back to normal. The pings also stop on Remote Desktop Connections, but the RDC client tool does get through and continue to work.

So Questions:

1) Anyone seen this and know the solution?

Thanks in advance,

Scott

3 REPLIES 3
Highlighted
Occasional Contributor

Re: SSL VPN Disconnect problems with Outlook

Hi,

it seems you are facing a ugly bug inside of IVE 6.0 like my cystomer. Try to disable hostchecker's Perform dynamic policy reevaluation and Dynamic policy evaluation at realm level. Do it for every realm and every virtual system (not applicable for SA2000, others may be interested). If it helps then open a JTAC case and refer to 2007-1203-0280. It has been researched since DEC 03 2007 08:02.

--

K.

Highlighted
New Contributor

Re: SSL VPN Disconnect problems with Outlook

Thanks for the reply, but no love. They were already disabled. This is incredibly nagging as Outlook is just about the most prevalent program my users use on the road and having it immediately stop the session is a show stopper. It appears the connection remains, and it continues to send packets out, just never receives any new ones in for about 5 minutes or more.

Scott

Highlighted
Occasional Contributor

Re: SSL VPN Disconnect problems with Outlook

Hi,

check it once more

endpoint security -> Perform dynamic policy reevaluation

every realm (including admin realm) -> general -> Dynamic policy evaluation

Those settings must not be set. I you already did this then I would suggest you opening a JTAC case.

- -

K.