cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Windows 7 IE11 clients getting page cannot be displayed loading web pages

Highlighted
Occasional Contributor

Windows 7 IE11 clients getting page cannot be displayed loading web pages

We are running Mag4610s, code version 8.0R5. Our enterprise laptops run Windows 7 and IE 11 and Network Connect. Once NC is started laptops users are randomly having a problem getting web pages to load. There is a proxy configured in the browser - Use automatic configuration script that is in http://proxypac.aaa.com/abc.pac format. The connection profile on the appliance is set to Preserve Client Side settings. The IE settings are set via GPO. This has worked great until right after we upgraded IE from version 9 to version 11. Has anyone seen this before? Thanks.
Tags (1)
6 REPLIES 6
Highlighted
Contributor

Re: Windows 7 IE11 clients getting page cannot be displayed loading web pages

Hi there.

This question was recently asked in another forum post:
https://forums.pulsesecure.net/topic/pulse-desktop-clients/1000702-pulse-and-proxy-pac-with-ie11

Long story short, there was a fix in the Pulse desktop client 5.0r8 and the Pulse Connect Secure gateway 8.0r8 to address this issue. The ticket number is PRS-303538 ("Pulse will not use Server side proxy when resource accessed from IE11 after tunnel established due to changes in IE11 application, works if resource accessed from FF"). I recommend that you ask your system administrator to upgrade to at least PCS 8.0r8 (and, really, upgrade to the latest 8.0 version that is currently available).

If you have questions about this, feel free to have your sys admin reach out to the Pulse Secure support team.

If you have questions about this
Highlighted
Occasional Contributor

Re: Windows 7 IE11 clients getting page cannot be displayed loading web pages

Thank you for the quick response. It is appreciated.
Highlighted
Occasional Contributor

Re: Windows 7 IE11 clients getting page cannot be displayed loading web pages

I upgraded our QA Mag4610 to version 8.1R6 and had a user test. This user can consistently reproduce the problem of not being able to access external websites while logged in. In the past he could attempt the first time to open an external web page, fail, close IE11 and reopen the page and it worked, although some of our users could not open them at all. With version 8.1R6, he can not get the pages to open at all.

I had the problem this morning after logging in and starting NC. While on the intranet site, I put the browser in Enterprise mode and then attempted an external page. It then worked fine. It appears the problem is more browser compatibility related than proxy.
Highlighted
Contributor

Re: Windows 7 IE11 clients getting page cannot be displayed loading web pages

Hi again. I spoke to some engineers about this, and no-one was aware of any issues relating to having to put IE 11 into Enterprise Mode in order for NC to work. I think to diagnose this further, we'd need to you (or your system administrator) contact Pulse Secure's Global Support Center to create a case so that we could collect the proper diagnostic data.
Highlighted
Occasional Contributor

Re: Windows 7 IE11 clients getting page cannot be displayed loading web pages

I have opened a case. It's getting to external websites that has become an issue for random users after NC is started. As you can tell we a pulling at straws trying to determine the cause. I will post if we find an answer. Thanks for your help.
Highlighted
New Contributor

Re: Windows 7 IE11 clients getting page cannot be displayed loading web pages

Any update on this issue? I'm thinking about upgrading to 8.1R6.