cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

no connection through active vpn tunnel (only in wifi)

Highlighted
New Member

no connection through active vpn tunnel (only in wifi)

Hallo,

i have really strange behavior with our new dell notebooks and pulse secure.

I'm connected to an external wifi network, then i start the vpn connection. Everything is well. I can ping servers in our company network. if i start Outlook or try to open a networkshares the ping goes into time out but the vpn tunnel and the wifi are still connected. Websites take a lot longer to load and everything network related is very slow.

 

If i do exactly the same via lan everthing is working as intended.

 

I allready tried the following things:

- I googled ;-) but found nothing helpful :-(

- same user on an other notebook -> no problem

- update pulse secure from 9.0.1. to 9.1.4 -> no difference

- i checked for new drivers from dell / intel for the wifi adapter and BIOS -> i allready had the newes version installed

- I tested with different wifi frequencies: auto, static 2,4 GHz and static 5 GHz -> no difference

 

It must be samething between the vpn tunnel and the wifi adapter, but i don't know what else i could try.

 

greetings

Marcus

Tags (2)
1 REPLY 1
Highlighted
Moderator

Re: no connection through active vpn tunnel (only in wifi)

Please try the manual method mentioned in this article - https://kb.pulsesecure.net/articles/Pulse_Secure_Article/KB43833/?kA1f1000000fz7V

PCS Expert
Pulse Connect Secure Certified Expert